Funeras juristbyrå

Funeras juristbyrå erbjuder vissa juridiska tjänster till fasta priser. Då vet du alltid vad slutkostnaden kommer att bli innan vi utför vårt uppdrag. Vi tycker att det är viktigt att du som kund känner en trygghet när du anlitar oss. Hos Funera jobbar utbildade jurister som är specialiserade på familjerätt och arvsrätt.

Bouppteckning

När någon har avlidit ska ni som ingår i dödsboet göra en bouppteckning. Det innebär att ni går igenom och gör en skriftlig sammanställning av den avlidnes och den efterlevande makens eller makans tillgångar och skulder.

Läs mer om bouppteckning  

Arvskifte

Efter det att bouppteckningen är klar görs ett arvskifte. Det innebär att de eventuella tillgångar som återstår delas ut mellan delägarna i dödsboet. När arvskiftet är klart och en eventuell bodelning har gjorts och alla skulder är betalda kan tillgångarna i dödsboet delas ut mellan dödsbodelägarna. Samtliga delägare ska underteckna en handling som visar att ett arvskifte har ägt rum. I de fall dödsbodelägare inte kan närvara vid arvskiftet kan vi ordna mötet via telefonkonferens om så önskas.

Läs mer om arvskifte  

Testamente

Oavsett hur lite eller mycket tillgångar du har just nu kan det vara så att du vill att en del av ditt arv ska vara enskild egendom och ska gå till en viss person och inte följa arvsföljden. Det finns många olika anledningar till att skriva ett testamente, den vanligaste anledningen till att skriva ett testamente är när en person vill att nära och kära som efterlämnas ska få det arv som personen har tänkt sig.

Våra jurister sammanställer sedan ett juridiskt korrekt testamente enligt lagens ordning. Genom att anlita en kunnig jurist undviker du tolkningsproblematik och andra felaktigheter samt att du får ett testamente som står sig starkt mot eventuell framtida klandertalan.

Vi bevakar och förvarar ditt testamente 

Vi kan förvara ditt testamente i vårt säkra arkiv. Vi kontrollerar dina uppgifter mot folkbokföringen en gång i veckan för att se till att testamentet kommer med i bouppteckningen med så kort fördröjning som möjligt.

Läs mer om testamente  

Vi som hjälper dig

 • Dennis Jillvert
  Grundare
 • Claes Rainer
  Senior Jurist - Tvistemål
 • Laura Rautiainen
  Jurist

Kontakta oss via e-post

Du är givetvis även välkommen att ringa oss på 010-33 05 400.

  Namn

  Epost

  Ämne

  Meddelande