Testamente & arv

Andra exempel på när ett testamente är användbart är om du är orolig för vad som kommer att hända med t.ex. en släktgård eller om du vill att någon ska ha förtur att köpa ut en fastighet. Om inga arvtagare finns och du vill att det du efterlämnar dig ska gå till en särskild välgörenhet eller forskning och inte till allmänna arvsfonden måste du ha ett upprättat testamente som uttrycker det. Du har då möjligheten öronmärka tillgångarna till det du själv vill, så som t.ex. bekämpandet av en särskild sjukdom eller till forskning. Ett annat exempel kan vara att du känner att den som ärver inte har kunskap eller mognad nog att förvärva ett större kapital eller fastighet och därför ärver med vissa föreskrifter. Ett testamente behövs också vid speciella önskemål om fördelning av minnessaker så som möbler, prydnadsföremål och andra föremål.

Ett testamente krävs om du vill att någon som inte är arvsberättigad enligt lag ska få ett belopp eller en del av dina tillgångar. Det kan vara en vän, en avlägsen släkting eller någon annan som inte är arvsberättigad enligt lag.
Det är viktigt att upprätta ett testamente och hålla det aktuellt då relationer och tillgångar förändras över tiden. Med ett uppdaterat testamente ser du till att du får precis som du vill den dagen testamentet behövs.

Beställ testamente

Välkommen att kontakta oss på kontakt@juridera.se eller 010-33 05 400